• Tematur 25. sept-2 okt 2019 "Det autentiske Kreta "

    Bli med på vår vår-tur til Kreta 2021. Vi besøker "ØYA" Spinalonga med overnatting i Plaka. Vi får oppleve Knossos museum, fjell-landsbyer, vingård, ysteri, mm..

  • Nye, gode matoplevelser

    Landstryker`n, som har drevet restauranten "Lady og Landstryker`n" i 12 år, tar oss med til hans favoritt- restauranter på Kreta hvor vi får smake utallige retter og spesialiteter

  • Direktefly fra Torp i Sandefjord eller Oslo Gardemoen

    Det er mulig å reise fra flere byer i Norge Sverige og Danmark

Program (med forbehold om justeringer)

Dag 1, Lørdag

Kl. 19.00  Vi møtes for en felles presentasjonsrunde i hotellets hage før felles middag på strandpromenaden nedenfor hotellet


Dag 2, lørdag  
Kl. 08.00 -10.00  Frokost på hotellet
Kl. 10.00 Vi rusler inn til den Venetianske havnen. Dimitra, daglig leder på Candia hotell, guider oss gjennom de pittoreske gatene i gamlebyen. Vi besøker den gresk-ortodokse og den katolske kirken, samt et håndtverksmuseum. Dimitra viser gode steder for shopping, for de som ønsker å vite om disse til en senere anledning.
Vi får servert lunsj i den Venetianske havnens hyggelige bakgater
Etter lunsj kan man rusle rundt på egenhånd, eller sitte på en av de mange caféene og nyte den fantastiske utsikten og det yrende folkelivet.
Kl.19.00  Vi møtes for felles middag på strandpromenaden. Her får vi smake på mange greske spesialiteter. Maten settes midt på bordet, og vi spiser på tradisjonell gresk vis.

Dag 3, søndag 

Kl. 08.00 -10.00 Frokost på hotellet

Kl. 10.00   Busstur til Kretas fjell-landsbyer, der livet er som skrudd 50 år tilbake i tid. I bussen vil vår reiseleder, Geir Fjordbo, gi oss en innføring i gresk historie og dagligliv. Vel fremme i landsbyen møter vår turkamerat, Janis, oss. De som ønsker, blir med på vandring gjennom en nydelig ravine. Dette var den gamle veien fra en landsby til en annen, fra den tiden man ikke hadde veier slik vi kjenner dem i dag. Vi får mulighet til å kjenne noe av fortidens sus, gjennom denne vandringen.Tilbake i landsbyen får vi en liten omvisning i det lille samfunnet som har 1000 års gamle bygninger bevart. Felles lunsj har moren til Janis laget i stand til oss. På veien hjem besøker vi et lokalt "meieri" der bønder fra bygdene rundt leverer saue- og geitemelk hver dag, som råvare til yoghurt og osteproduksjon. art. Bussen tar oss deretter hjemover til hotellet, hvor vi får mulighet til et par timer på egen- hånd.                                  Kl. 19.00: Vi møtes for felles middag på en god restaurant i den venetianske havnen. Restauranten er som er bygget i ruinene etter en gammel såpefabrikk 

Dag 4, mandag 
Kl. 07.30 - 09.00: Frokost på hotellet

Kl. 09.00 Vi reiser til østsiden av Kreta, for å besøke "ØYA" Spinalonga, der de spedalske ble sendt ut til et liv i isolasjon. Spinalonga er blitt ekstra kjent, etter utgivelsen av boka "Øya".
På veien stopper vi for å besøke Boutari vingård. Boutari er den mest kjente vingården på Kreta, og har vunnet flere internasjonale førstepriser for sine viner. Her får vi vinsmaking i nydelige omgivelser. Enkel lunsj.
Bussen har tatt oss til østsiden av Kreta, og vi blir innkvartert på rommene i den lille landsbyen Plaka. Etter innlosjeringen blir vi fraktet i en liten båt over til «Øya» Spinalonga. Her vandrer man på egenhånd for å kjenne på alle inntrykkene.
Kl. 18.00 Felles middag i Plaka om kvelden er inkludert

Dag 5, tirsdag 

Kl. 08.00 -09.30 Frokost i Plaka.

Kl. 09.30 Bussen tar oss tilbake via Agios Nicolaos og inn til Heraklion. Har får vi mulighet til å besøke Knossos museum, et av verdens mest interessante historiske museum. Egentid i Heraklion sentrum med mulighet for shopping 

Kl. 13.30 Felles lunsj i Heraklions gågater.  Etter lunsj tar bussen oss hjemover til Chania og hotell Candia igjen.

Kl. 20.00   Felles middag på strandpromenaden ved hotellet


Dag 6, onsdag 
Kl. 08.00 -10.00 Frokost på hotellet

Kl. 10.00 Busstur til Nostos vingård som ligger idyllisk til i naturskjønne omgivelser. Vingården har vunnet flere internasjonale førstepriser for sin vin. Vi får omvisning og vinsmaking. Bussen tar oss videre gjennom landsbyer og frodig natur, til den flotte botaniske parken som ligger spektakulært midt oppe i fjellene. Vi vandrer en tur gjennom Kretas dalside og får se utallige vekster, trær og planter fra alle verdenshjørner. Etter gå-turen får vi servert lunsj basert på råvarer fra nærområdet.

Kl. 20.00   Rusletur gjennom det greske bo-området og inn til det tyrkiske kvartalet i Hania. Her skal vi spise i området som er blitt veldig populært blant unge grekere de siste årene, og som er kjent for utallige gode restauranter som ligger på rekke og rad. Foreløpig er det begrenset hvor mange turister som finner veien hit, men vår reiseleder er godt kjent.

 Dag 7, tordag 

Kl. 08.00 -10.00 Frokost på hotellet

Kl. 10.00: Besøk det lokale markedet rett ved hotellet. Her selger de alt fra fersk fisk, ost, frukt, grønnsaker til solbriller og rimelige klær. Resten av dagen er satt av til tid på egenhånd for shopping, museumsbesøk, eller strandbesøk.

Kl. 13.30 Lunsj på strandpromenaden.

Kl. 19.00 Felles avslutningsmiddag i den venetianske havnen

Dag 8, fredag 
Kl. 08.00 -10.00 Frokost på hotellet

 

Pris pr. person

"Opplevelsespakken" kr. 5.750,-

Hotellopphold med frokost 7 netter: kr. 3900,- Tillegg for enkeltrom kr. 1700,-

Flyturen ligger gjerne på kr. 3000,- -  4000,- avhengig av bestillingstidspunkt.
Ønsker du en uke ekstra på egenhånd så er det mulig for kr. 2500,- ekstra.

Vi er behjelpelig med flybestillinger.