• Gresk-ortodoks påsketur 27. april- 4.mai 2019

    Påsken er den største høytiden i Hellas og er absolutt verd å få med seg.
    Kreta er på sitt vakreste, med blomstring og få turister

  • Vi besøker landsbyer der tiden ser ut til å ha stått stille, går i Kretas ukjente
    raviner, besøker botanisk park i Kretas fjellside og Nostos vingård, mm.

  • Den gresk ortodokse kirken benytter en annen utregningsmåte for å beregne påske, og derfor faller den ofte senere enn vår.

PROGRAM

Dag 1, 
Tirsdag 

Dere blir møtt av reiselederen på flyplassen i ankomsthallen i Chania dersom dere velger å komme med Norwegians direktefly fra Gardemoen. Vi setter opp felles transport til hotellet; Candia hotell. Det er ca 20 minutters kjøring fra flyplassen.

Kl. 13.00. Vi møtes i hotellets hage for en velkomstdrink og en kort presentasjonsrunde. Geir Fjordbo, som er eier av hotellet og vår reiseleder, presenterer programmet for turen. Vi rusler langst stranpromenaden inn til den venetianske havnen og gamlebyen i Hania. Felles lunsj i de trange bakgatene. 

Kl.19.00 Vi rusler ned til strandpromenaden nedenfor hotellet for felles middag. Vi får servert småretter midt på bordet og spiser "mese" på gresk vis. Dette er en sosial og hyggelig måte å spise på, samtidig som man får mulighet til å smake litt av alle de gode, kretiske spesialitetene
-
Dag 2, 
Onsdag 
Kl. 08.00-10.00 Frokostbuffe på hotellet. 
Busstur til en av Kretas fjell-landsbyer, der livet er som skrudd 50-100 år tilbake i tid. På veien besøker vi et lokalt "meieri", der bønder fra bygdene rundt leverer saue- og geitemelk som råvare til yoghurt og osteproduksjon.
Bussen setter oss av i fjellene, der vår greske turkamerat møter oss. Han leder oss gjennom en nydelig ravine, for de som ønsker. Dette var den gamle veien fra en landsby til en annen, og vi får mulighet til å kjenne noe av fortidens sus, gjennom denne vandringen. Gå- turen tar i overkant av en time. De som ikke ønsker å gå, sitter på med bussen til landsbyen. I den lille landsbyen vi kommer til, har innbyggere tilberedt et gresk måltid som skal bli vår lunsj.
Etter lunsj/middag får vi en liten omvisning i selve landsbyen som har 1000 års gamle bygninger bevart.
Bussen tar oss tilbake til hotellet
20.00 Felles middag
-
Dag 3,
Skjærtorsdag
Kl. 08.00-10.00 Frokostbuffe på hotellet.
Kl. 10.00 Vi møtes i hotellets hage der Dimitra, som er den greske daglige lederen på hotellet, forteller om greske tradisjoner og om påskefeiringen.
Etterpå besøker vi det lokale markedet, som settes opp hver uke på Nea Hora. Her får vi oppleve grekerne som gjør sine ukentlige innkjøp av frukt, grønnsaker, ost og fisk. I tillegg selges rimelige klær og sko.
Vi rusler videre inn til gamlebyen og den Venetianske havnen. Geir viser vei gjennom de pittoreske gatene. Felles lunsj i de hyggelige bakgatene.
Kl. 19.00 Vi rusler gjennom det greske bo- området og besøker kirken ved hotellets nærområde for å se påskemarkeringen der. Grekerne selv besøker kirken flere ganger om dagen hele påskeuken.
Felles middag på en lokal taverna.
-
Dag 4,
Langfredag
Kl. 08.00-10.00: Frokostbuffet
Kl. 10.00 Busstur til Nostos vingård. Gården ligger idyllisk til i naturskjønne omgivelser. Vingården har vunnet flere internasjonale førstepriser for sin vin. Vi får omvisning og vinsmaking. Lunsj på en hyggelig taverna i nærheten.

Tid til egen disposisjon på ettermiddagen. Denne langfredagen slår kirkene sørgeslag ca. hvert 5. sekund.
20.30: Middag på strandpromenaden nedenfor hotellet. Alle kirkene har egne prosesjoner med Jesu kiste som er dekorert med blomster. Vi deltar i prosesjonen.

Dag 5,
Påskeaften
Kl. 08.00-10.00 Frokostbuffe på hotellet. 
Kl.10.00 Vi besøker den store gresk-ortodokse kirken for å oppleve påskehøytiden. Her ser vi Kristi grav inne i kirken, som er dekorert i sort. Vi møter grekere som besøker kirken og kysser kisten for å vise sin respekt. 
Vi besøker også den katolske kirken som ligger rett i nærheten.
Lunsj i den venetianske havnen er inkludert, før vi rusler tilbake til hotellet.

Kl. 20.00 Felles middag i gamlebyen før vi rusler opp på kirkeplassen for å oppleve grekernes største høytidsfeiring. Her er det militær parade og lysflammen fra Betlehem blir tent inne i kirken. Alle får sitt eget lys som tennes via denne flammen. Vi blir med i feiringen og deler lysflammen med alle rundt oss. Til slutt er hele byen dekket med levende lys.

Dag 6

1.påskedag 
08.00-10.00. Påskefrokost, der vi får servert påskekake og røde egg, på gresk vis. Egget ditt skal kakkes med en annens egg. Den som ikke får sprekk i sitt egg får hell og lykke... 
Påskedagen er familiedag på Kreta. Alle familiene møtes for å spise påskelammet. Vi rusler inn til gamlebyen, og får se flere steder der lammet grilles. 

Kl. 13.00 Vi besøker restauranten «Strata» inne i de trange bakgatene. Her griller far og sønn i huset påskelam for oss, og vi får et deilig måltid.
Ettermiddagen til fri benyttelse.
Kl. 19.00 Kveldsmat på hotellet er inkludert 

Dag 7, 
2.påskedag
Kl. 08.00-10.00 Frokostbuffe på hotellet.
Kl. 10.00 Busstur til Kretas fjell, der vi besøker den nydelige botaniske parken, der vi får innføring i kretisk kosthold. Vi går gjennom Kretas dalside og får oppleve blomstring av utallige frukt trær, urter og planter fra alle verdenshjørner. Etter turen får vi servert lunsj i nydelige omgivelser

Kl. 19.00 Middag på restaurant Tamam i gamlebyen, som er kjent for å være en av Chanias beste restauranter. Den er bygget i det tidligere tyrkiske badet, og har derfor et eget særpreg. Vi får smake på stedets spesialiteter.

Dag 8 
tirsdag
Kl. 08.00-10.00 Frokostbuffe på hotellet. 
Dagen til egen disposisjon. 
Kl. 13.00 Enkel lunsj på hotellet for de som ønsker
Transfer til flyplassen er inkludert.

Pris pr. person

"Opplevelsespakken" kr. 4.750,-

Hotellopphold med frokost 7 netter: kr. 3500,- Tillegg for enkeltrom kr. 1500,-

Flyturen ligger gjerne på kr. 3000,- -  4000,- avhengig av bestillingstidspunkt.
Ønsker du en uke ekstra på egenhånd så er det mulig for kr. 2500,- ekstra.

Vi er behjelpelig med flybestillinger.