• Bli med å oppleve Kretas fantastiske natur på to hjul og føtter i oktober, når det fremdeles er deilige temperaturer på Kreta

  • På denne turen får man tatt i bruk alle sanser og muskler. Vi får oppleve det ekte Kreta, med ravinevandring, landsbybesøk, appelsinplukking, saue- og geitemelking, vinsmaking mm.

  • Ferien passer for deg som er i god fysisk form, og som tåler å bli våt på beina. Turen tilpasses alle nivåer.

    Om du for eksempel har en partner som ikke ønsker å sykle, kan denne være med i buss eller følgebil.

Kreta på sykkel

Program 10 -17. oktober 2019

Dag 1: 

Etter innsjekking og en liten strekk på rommet møtes vi i hotellets hage for en forfriskning, presentasjonsrunde og informasjon om turen.

Vi rusler ned til strandpromenaden rett nedenfor hotellet for felles middag Vi spiser "mesè", som vi gjerne gjør på reiser med Landstryker`n. Da får vi servert rettene midt på bordet, slik at alle kan smake litt av hvert. 

Dag 2:

08.00-10.00 Frokost på hotellet.

Etter frokost besøker vi Antonios i sykkelforretningen, og får vi tilpasset sykkelen som blir vår følgesvenn denne uka. 

Vi sykler inn til den venetianske havnen, og videre rundt i de litt mer ukjente bydelene der unge grekere inntar sin daglige formiddagskaffe. Vi sykler videre gjennom Halepa som er boligområdet for Kretas overklasse. Videre sykler vi opp i høyden, hvor vi besøker det kjente gravstedet til Eleftherios Venizelos. Venizelos er kjent som "grunnleggeren av det moderne Hellas". Han var fra Kreta, og er fortsatt en av øyas store stoltheter. Vi spiser lunsj på en av de mest populære kafèene i Hania, med flott utsikt over byen og havet. 

19.00: Felles middag i det tyrkiske kvartalet. 

Dag 3 
Kl. 0800-10.00 Frokostbuffé på hotellet. 

Kl. 10.00 Vi sykler til området hvor det finnes flest appelsinlunder og sitrustrær på Kreta. Vi stopper ved en av de lokale fabrikkene hvor appelsinbøndene leverer sin frukt for videre distribusjon. 

Sykkeltur til Nostos vingård. Gården ligger idyllisk til i naturskjønne omgivelser, og vi får føle roen som hersker i de mange greske landsbyer. Vi får omvisning og innføring i vinproduksjonen og selvfølgelig mulighet til å smake på herligheten. Vingården har vunnet flere internasjonale førstepriser for sin vin. Felles lunsj og vinsmaking er inkludert

 
Kvelden til egen disposisjon.

Dag 4
Kl. 0800-10.00 Frokostbuffé på hotellet. 
Kl. 10.00 Dagens sykkeltur går langs kysten til Maleme. Her besøker vi krigskirkegården og en lokal olivenoljeprodusent. 

Lunsj ved havet er inkludert.

kl. 19.30: Felles middag på en god restaurant som er byggett i ruinene etter den gamle såpefabrikken inne i gamlebyen.

Dag 5

Kl. 07.30-09.00:Frokostbuffè på hotellet.

Kl. 09.00: Vi sykler, eller sitter på med bussen, opp 1000 høydemeter til Omalosplatået hvor den kjente Samariaravinen starter. Herfra sykler vi nedover, gjennom Kretas fjell og daler. På veien stopper vi for å møte gjetere som gjør sitt daglige arbeid med gjeite- og sauemelking, før de kjører til meieriet med den ferske melken. Vi legger syklene i bussen, og tar fatt på fotturen gjennom en av Kretas flotte raviner. Ravinen er kjent for sin spektakulære natur og unike flora. Ravinen ender opp på sørsiden av øya. Her blir det mulighet for et forfriskende bad når vi kommer frem. I den lille landsbyen nyter vi en herlig lunsj, før vi velger om vi sitter på med bussen, eller tar sykkelen tilbake til Hania og hotellet. 

Kvelden til egen disposisjon.

Dag 6
Kl. 08.00- 10.00 Frokostbuffè på hotellet.Vi anbefaler en morgenrusletur på det lokale markedet som settes opp i nabolaget hver torsdag. 

Kl. 11.00 Dagens sykkelturen går ut av byen og oppover fjellsiden til den Botaniske hagen. Denne ligger idyllisk til på toppen av et fjellområde med nydelig utsikt. Her er det mulighet til å gå en rundtur i fjellene og se de utallige planteartene fra alle verdenshjørner. De som ønsker større utfordringer på sykkel fortsetter turen opp til en liten landsby høyere opp i fjellene. Vi spiser vi en god lunsj, med spektakulær utsikt, før vi triller nedover og hjem til hotellet igjen. 

Kvelden til egen disposisjon.

Dag 7
Frokostbuffè på hotellet. 
Dagen er satt av til en siste sykkeltur på egenhånd, museumsbesøk, spa eller shopping.

Kl. 19.00: Felles middag på en av Landstryker`ns favorittrestauranter hvor vi får mange nye, gode smaksopplevelser.

Dag 8

Kl. 08.00- 10.00: Frokostbuffè på hotellet. 

Formiddagen til egen disposisjon

Pris hotell kr. 3000,-

Pris "Opplevelsespakke": kr. 4.900,-


Vi vil maksimalt tillate 15 personer til å delta på turen.